Gaat technologie de 'warme' zorg wegnemen?

Over die vraag ontstond een tijd terug een Kamerdebat n.a.v. het WOZO-Programma van minister Conny Helder van het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Onze partners van SARA Robotics lieten in het NOS Journaal zien dat dit niet zal gebeuren. Op hun LinkedIn pagina schrijven ze daarover: "Natuurlijk gaat technologie niet de warme zorg wegnemen. Samen gaan we ervoor zorgen dat er warme zorg kan blijven. En vooral zorgen voor kwaliteit van leven voor cliƫnten en kwaliteit van werken voor zorgmedewerkers."

Tijdens de reportage van de NOS speelt SARA Drive een centrale rol!

SARA Robotics ontwikkelt (software voor) sociale en autonome zorgrobots om ondersteuning te bieden in de langdurige zorg. In co-creatie met zorgmedewerkers zijn verschillende modules ontwikkeld die ondersteunen bij het bieden van kwalitatieve en persoonsgerichte zorg. Het doel van SARA is om ondersteuning te bieden op plaatsen waar het toenemende personeelstekort in de zorg en de nog steeds groeiende vergrijzing het meest gevoeld wordt.

SARA Drive is een zorgoplossing van SARA waarbij gebruik wordt gemaakt van onze robot James en een combinatie van SARA & ZBOS software.

Zorabots
crossmenu