Robin

Over Robin
ZBOS
Programmeren
Features
Specs
Robin is een geavanceerde programmeerbare robot, die door zijn vriendelijke uiterlijk een echte allemansvriend is. Door de veelzijdigheid van Robin wordt hij al in diverse sectoren succesvol ingezet. Zo leert Robin jong en oud de basis van programmeren, helpt hij het werk van zorgverleners verlichten, maakt hij het leven van cliënten in de zorg actiever én leuker, ondersteunt hij ouders bij de opvoeding van hun kinderen en nog veel meer!
Robin draait op ZBOS en kan daarom eenvoudig klaargestoomd worden om allerlei taken op zich te nemen. Denk bijvoorbeeld aan logopedie- (spraak, articulatie, woordenschat) of bewegingsoefeningen, maar ook aan quizzen en spelletjes om mentale inspanning te stimuleren. De enige limiet is je eigen creativiteit!
Voor kinderen is Robin een heuse robotvriend. Terwijl kinderen spelenderwijs leren programmeren via het intuïtieve ZBOS, ontdekken ze ook hoe technologie werkt. Ze ontwikkelen zelf een vriendje die kan helpen bij huiswerk en met ze kan dansen, zingen of sporten. Door zijn HD (13MP) camera met autofocus kunnen ouders of begeleiders op afstand een oogje in het zeil houden.
Wat maakt Robin uniek?
Spraak- en gezichtsherkenning
Kijk op afstand mee om veiligheid te borgen
Te verbinden via wifi, 4G en bluetooth
Grote bewegelijkheid om menselijke beweging te simuleren
Eenvoudig (leren) programmeren met ZBOS
Complexe composities bouwen en MQTT koppeling voor gevorderden
Kleur: wit/grijs
Hoogte: 245 mm
Breedte: 149 mm
Diepte: 112 mm
Gewicht: 700 gram
Connectiviteit: Wifi en 4G (sim)
Sensoren: hoofd sensor, afstandssensor, gyroscoop
Camera: 13MP met auto-focus
Microfoons: 4 systeem microfoons, borst microfoon
14 Microservo’s voor grote beweeglijkheid
Stereogeluid van hoge kwaliteit

Nao

Over Nao
Vaardigheden
ZBOS
Features
Specs
Nao is een zeer geavanceerde humanoïde robot geschikt voor het hoger onderwijs en de zorg. Nao wordt door haar nauwkeurige bewegingen veel ingezet in de ouderenzorg voor therapeutische doeleinden. Bijvoorbeeld om kinderen af te leiden en te vermaken terwijl ze behandeld worden, om uitleg over behandelingen of operaties te personaliseren, om patiënten te bezoeken en in te checken, om revalidatie- of fitness sessies te leiden en om van dagelijkse lichaamsbeweging een leuke ervaring te maken. Bovendien leren scholieren en studenten met Nao en ZBOS programmeren, en wordt ze gebruikt voor sociale taken en ter ondersteuning van de docent - of zelfs als studiemaatje.
Nao is enorm geavanceerd en kan daardoor precieze bewegingen nabootsen. Haar menselijke vaardigheden en uiterlijk maken haar een prettige en sociale metgezel voor iedereen. Nao spreekt meerdere talen, beschikt over twee scherpe camera die in staat zijn QR-codes te lezen, heeft microfoons, speakers en meerdere sensoren in op haar hoofd, schouders, armen en voeten.
Nao is te bedienen met ZBOS Control. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding (wifi of 4G) en een tablet of telefoon met de ZBOS Control app (Apple en Android), Nao is ook te bedienen via de Cloud in de webbrowser.
Wat maakt Nao uniek?
Bewegingen kunnen uiterst nauwkeurig worden nagebootst
Kan gym- en revalidatie lessen geven
Geeft klanten, bezoekers en cliënten een onvergetelijke ervaring
Te verbinden via wifi, 4G en bluetooth
Eenvoudig te programmeren via ZBOS
Complexe composities bouwen en MQTT koppeling voor gevorderden
Kleur: wit/grijs
Hoogte: 574 mm
Diepte: 311 mm
Breedte: 275 mm
Gewicht: 5,5 kg
Batterijduur: 90 minuten (non-stop gebruik)
Cameras: Twee 2D-camera’s voor object- en mens identificatie
Sensoren: Sonar rangefinder, twee IR-ontvangers en zenders, inertial board, 9 aanrakingssensoren, 8 druksensoren
Microfoons: 4 directionele microfoons microfoons
Over Lucki
Toepassingen
Features
Specs
Lucki is een intelligente servicerobot – hij is dé perfecte horecatijger, maar hij kan nog veel meer! Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat is hij bezig om de klanten op hun wenken te bedienen. Zijn drie dienbladen kunnen maar liefst tien kilo gewicht per blad dragen, waardoor hij supersterk is. Lucki regelt zelf de planning van een optimale route. Daarbij detecteert hij obstakels en navigeert hij naadloos om gasten heen. Met zijn HD-camera en zes microfoon-arrays ondersteunt hij verschillende manieren van interactie, zoals visueel, via spraak en via het touchscreen. Zo lang Lucki maar iets heeft om af te geven, dan vindt hij zijn weg wel.
Deze servicerobot is niet alleen onmisbaar in de horeca, bedrijven hebben tal van situaties gevonden waarin Lucki van toegevoegde waarde is. Lucki kan in een fabriek onderdelen leveren aan de werkplaats, maar is ook inzetbaar op beurzen en conferenties. Daar kan hij flyers uitdelen aan bezoekers en hen tegelijkertijd een drankje aanbieden. Wist je dat Lucki in sommige winkels zelfs al helpt bij het vakkenvullen?
Wat maakt Lucki uniek?
Houdt het op zijn batterij wel 15 uur achter elkaar vol
Kan maar liefst drie of vier dienbladen van tien kilo per dienblad dragen
Navigeert naadloos én snel zijn route door jouw organisatie
Geavanceerde vering en obstakelherkenning om schokken te voorkomen
Voorziet bezoekers en gebruikers van een buitengewone ervaring
Kleur: zwart/wit
Hoogte: 1320 mm
Diepte: 500 mm
Gewicht: 47 KG
Batterijduur: 12-15 uur
Scherm: 10,1 inch touchscreen
Camera: HD camera
Microfoons: 6 ruis onderdrukkende microfoonsNavigatie: Radar, IR camera, IMU en diepte camera

James

Over James
Toepassingen
Features
Specs
James is een vriendelijke, rijdende robot - hij is dé hulp die je nodig hebt bij allerlei dagelijkse taken. Hij luistert en reageert op klanten, gasten en cliënten. Via zijn scherm en spraak kan James allerlei informatie overbrengen, mensen helpen, de weg wijzen en nog veel meer!. James heeft een camera en herkent mensen, waardoor er sprake is van een gepersonaliseerde ervaring die amuseert en functioneel is. De geavanceerde programmeervaardigheden en technologie zorgt ervoor dat James bepaalt met wie hij te maken heeft, waardoor hij personen van elkaar kan onderscheiden. Met behulp van unieke Lidar-laser technologie kan hij autonoom rondrijden zonder tussenkomst van een bestuurder. Autonome navigatie maakt James écht onafhankelijk.
Op dit moment wordt James al ingezet in winkels, hotels en kantoren over de hele wereld, maar bijvoorbeeld ook binnen de zorg. James kan bezoekers naar specifieke punten in de winkel brengen of zelfs advies geven op basis van input van de klant! In de zorg wordt James ingezet om zorgverleners te ontlasten, zo kan James allerlei vragen van cliënten beantwoorden, bewoners activeren en instrueren of als gastheer functioneren.
Wat maakt James uniek?
Door autonome navigatie kan James zelfstandig rondrijden
Geavanceerde gezichts- en spraakherkenning
Wijst bezoekers soepel de weg door jouw organisatie
Op zijn scherm (de kiosk) zet je eenvoudig video's, berichten en meer klaar
Te wrappen in de huisstijl van een organisatie
Volledige controle met ZBOS Control
Via MQTT te verbinden met allerlei (IoT) sensoren of devices, waardoor James communiceert met externe apparaten
Kleur: wit/zwart
Hoogte: 800 mm
Diepte: 420 mm
Breedte: 420 mm
Gewicht: 17 kg (inclusief verpakking)
Batterijduur: 9 tot 12 uur
Scherm: 10 inch touchscreen
Camera: 13 MP
Sensoren: 1 hoofd button, 1 lidar, 2 bumpers, 2 microswitches (aan de achterkant), 1 IR-detector
Microfoons: diverse
Luidsprekers: 2 geïntegreerde 5W luidsprekers

Mini bot

Over Mini bot
Toepassingen
Features
Specs
Mini bot is een geavanceerde en intelligente robot voor al jouw receptiediensten. Hij beweegt snel, denkt slim, scant de omgeving in een oogwenk en kan zelfs op afstand worden bestuurd! Mini Bot kan luisteren, praten en een gesprek aangaan met klanten. Met behulp van geavanceerde lidar-technologie kan hij gemakkelijk door een plattegrond navigeren. Bijvoorbeeld om klanten helpen de weg te vinden naar producten of om te patrouilleren als jij er niet bent. Waar hij ook wordt ingezet, Mini bot heeft jou en jouw omgeving gedekt.

Met de slimme ZBOS software kan Mini bot eenvoudig gekoppeld worden aan bestaande oplossingen, zoals Smart Home, betaalplatformen of klantsystemen.
Er zijn verschillende situaties waar Mini bot voor kan worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant, hotel, café, supermarkt, in de zorg en nog veel meer. Door de geavanceerde Lidar technologie scant Mini de omgeving razendsnel en navigeert hij eenvoudig tussen obstakels. Dit maakt Mini uitermate geschikt als host of adviespunt tijdens een congres of beurs. Zijn grote HD-scherm en excellente microfoons en luidsprekers zorgen er tevens voor dat Mini iedere boodschap duidelijk en consistent kan overbrengen. Daarnaast kan hij met zijn dubbele HD-groothoek camera badges scannen en zelfs mensen of situaties herkennen én daarop inspelen.

Mini wordt dan ook regelmatig ingezet om mensen te verwelkomen en van punt A naar B te brengen, maar bijvoorbeeld ook om als promotiepunt of servicebalie te fungeren. Het vriendelijke karakter zorgt er daarnaast voor dat Mini erg toegankelijk is voor kinderen, die allerlei spelletjes met hem kunnen spelen of samen liedjes kunnen zingen
Wat maakt Lucki uniek?
Geavanceerde software-integratie ZBOS
Accurate en snelle navigatie door iedere ruimte met behulp van radartechnologie en vier diepte camera’s
De eerste robot ter wereld ontwikkeld op het krachtige qualcomm platform (Qualcomm Snapdragon 845)
Vloeiende conversatie in een rumoerige omgeving door ruisonderdrukking en vijf sets van diverse speakers
Groothoeklens en HD camera voor perfect zicht zonder blind spots
Kleur: wit en zwart
Hoogte: 1000 mm
Diepte: 410 mm
Gewicht: 21 kg
Batterijduur: 9 tot 12 uur
Scherm: 14-inch
Camera: HD wide angle camera
Microfoons: 6 ruis onderdrukkende microfoons
Navigatie: 4 diepte camera’s, radar en anti-botsing basis

Cruzr

Over Cruzr
Autonomie
Epidemic
Features
Specs
Cruzr is de perfecte assistent voor jouw bedrijf. Deze geavanceerde robot kan mensen welkom heten, de weg wijzen, entertainen, van informatie voorzien en nog veel meer! Cruzr heeft meer dan 16 motoren, diverse luidsprekers en een groot touchscreen. Hierdoor kan Cruzr zich op vele manieren uitdrukken, van (spraak)gebaren tot soepele dansbewegingen. Daarnaast spreekt Cruzr vele talen, zodat hij bezoekers uit allerlei landen welkom kan heten.
Een robuust navigatiesysteem aangedreven door 360° Lidar technologie maakt het creëren van grote en complexe plattegronden een fluitje van een cent. Cruzr wordt dan ook veel ingezet als gastheer bij kantoren, hotels, winkels, theaters en festivals, maar hij kan ook als medewerker fungeren. Hij kan bezoekers of klanten de nieuwste spullen of trends laten zien, een medewerker oproepen of bellen, patrouilleren en nog veel meer. De batterij van Cruzr kan gedurende 8 uur ononderbroken worden gebruikt. Gelukkig hoef jij je daar geen zorgen om te maken, want hij weet wanneer opladen nodig is, en navigeert zelf naar het dichtstbijzijnde oplaadstation. Zodra Cruzr weer voldoende is opgeladen, zal hij direct weer verder gaan met waar hij mee bezig was.
Tijdens de corona pandemie is Cruzr razendsnel geupgrade om preventief ingezet te worden om verspreiding van virussen tegen te gaan. Zo kan Cruzr detecteren of bezoekers gezichtsmaskers correct dragen, temperatuur meten en ruimtes desinfecteren.
Wat maakt Cruzr uniek?
Door autonome navigatie kan Cruzr zelfstandig rondrijden
Geavanceerde gezichts- en spraakherkenning
Spreekt diverse talen en kan zich door zijn armen en scherm goed uitdrukken
Wijst bezoekers soepel de weg door jouw organisatie
Op zijn scherm (de kiosk) zet je eenvoudig video's, berichten en meer klaar
Te wrappen in de huisstijl van een organisatie
Volledige controle met ZBOS
Via MQTT te verbinden met allerlei (IoT) sensoren of devices, waardoor Cruzr communiceert met externe apparaten
Diverse preventieve epidemische functionaliteiten
Kleur: wit/zilver
Hoogte: 1200 mm
Diepte: 512 mm
Breedte: 516 mm
Gewicht: 45 kg
Batterijduur: 8 tot 10 uur
Scherm: 11,6 inch touchscreen
Camera: 13 MP HD, Warmte camera
Sensoren: 1 lidar, 2 bumpers, 6 sonar, 12 IR-sensors, 1x 9 axis IMU
Microfoons: 6+0 Microfoon (3-5m bereik)
Luidsprekers: 3” luidsprekers (hoofd) 3”luidsprekers (bumper)
Navigatie: 2x driver wiel, 2x slave omni-directie wiel
LED: Status

Spot

Over Spot
Toepassingen
Features
Specs
Spot gaat daar waar andere robots of mensen niet kunnen, durven of willen gaan. Spot is een enorm wendbare robot die zich met een ongekende mobiliteit over (ruw) terrein en door gebouwen verplaatst. Hierdoor worden routinematige inspectietaken geautomatiseerd en gegevens veilig, nauwkeurig en frequent vastgelegd. Met 360°-zicht en obstakelvermijding kan Spot op afstand worden bestuurd. Je kunt Spot ook routes en acties aanleren om autonome missies uit te voeren. In combinatie met ZBOS software, kun je Spot aanpassen en hem de ogen, armen en wielen geven die je nodig hebt om hooggekwalificeerde, repetitieve of gevaarlijke taken uit te voeren.
Op dit moment wordt Spot onder andere al ingezet in de bouw, in allerlei fabrieken en de mijn-, olie- en gasindustrie. Bijvoorbeeld om de voortgang op bouwplaatsen te inspecteren, metingen te doen op risicovolle locaties, gevaarlijke gebouwen in kaart te brengen of omgevingen te inspecteren waar mensen simpelweg niet kunnen komen. Zo zorgt Spot ervoor dat honderdduizenden medewerkers in een veilige werkomgeving hun taken kunnen volbrengen.
Wat maakt Spot uniek?
Uitgebreid palet aan sensoren en meetinstrumenten
Enorm lenig en wendbaar, zelfs op ruw terrein of in gebouwen
Gebruik 360°-zicht om omgevingen in kaart te brengen en obstakels te ontwijken
In te zetten in de meest gevaarlijke situaties zonder levens te riskeren
Automatiseer routinematige zaken
Kan tot wel 14 kg aan materialen of apparatuur dragen
Volledige controle met ZBOS
Kleur: geel/zwart
Hoogte: 610 mm (staan) 191mm (zitten)
Diepte: 1100 mm
Breedte: 500 mm
Gewicht: 31.7 ~ 32.7 kg
Batterijduur: 1,5 uur (actief), 3 uur (stand-by)
Scherm: -
Camera: 5 camera’s (zwart-wit fisheye, diepte, IR)
Sensoren: 3D LiDAR, CAM + PTZ

Billy Billy

Over Billy Billy
Verzorging
Features
Specs
Billy Billy is een interactieve, maar vooral praatgrage, bloempot die ouderen mentaal en fysiek activeert. Billy Billy helpt bij de dagroutine, maar maakt ook graag een praatje en weet wat de ideale omstandigheden zijn om planten te laten groeien. Billy Billy is perfect voor de extra- en intramurale zorg, maar ook erg geschikt voor diverse zorg- en welzijnsopleidingen.
Billy Billy helpt bij het verzorgen van je favoriete plant. Hij helpt je bij het bewateren en vertelt je wanneer de plant in de zon geplaatst moet worden of wanneer je plant juist te veel zonlicht krijgt. Billy Billy erg sociaal, waardoor je altijd iemand hebt om tegen te praten. Zo is het altijd gezellig in huis!
Wat maakt Billy Billy uniek?
Dagbesteding en routine door agendafunctie
Temperatuur, vochtigheids- en lichtsensor helpen bij de ideale omstandigheden voor het groeien van je favoriete plant
Billy Billy heeft spraakherkenning, wat hem erg sociaal maakt
Snel en gemakkelijk spraakberichten programmeren en klaarzetten
Kleur: groen
Hoogte: 210 mm
Breedte: 180 mm
Diepte: 145 mm
Gewicht: 705 gram (zonder potgrond), 1250 gram (met potgrond)
Connectiviteit: 2 USB poorten, Ethernet poort en WIFI (wireless LAN 802.11 b/g/n)
CPU: 64-bit quad-core ARM Cortex-A53
RAM: 1GB LPDDR2 geheugen
Sensoren: twee lichtsensoren, vochtigheidssensor, temperatuursensor
Geluid: 2x 3W stereo speakers

En er is meer…

Wat onze ZBOS oplossing uniek maakt, is dat het te koppelen is met honderden - dan niet duizenden - robots. Binnen Zorabots denken wij daarom graag mee en kunnen we ook robots als Colossus (ingezet als brandweerman tijdens de Notre Dame brand), diverse horeca robots, Pepper (sociale service robot) en nog veel meer andere robots faciliteren. Het is met ZBOS zelfs mogelijk om van jouw tablet en complexe robot te maken.

Voor welk vraagstuk staan jouw klanten?

Samen een passende oplossing vinden
Zorabots
crossmenu